Jak zrobić dużą babeczkę z prześcieradła

Jak zrobić muffinki na dużej blasze? Jeśli nigdy wcześniej nie próbowałeś ich zrobić, ten artykuł jest dla Ciebie. Oto kilka wskazówek, jak zrobić idealne muffiny. A potem je upiecz! Efektem końcowym będzie imponujący wypiek! Mamy nadzieję, że Ci się spodoba! Czy próbowałeś już piec muffiny? Podziel się z nami swoimi doświadczeniami! Zawsze chętnie służymy pomocą. Czytaj dalej, aby dowiedzieć się więcej o tym pysznym przysmaku.

Podczas pieczenia muffinów sprawdź, czy środek nie jest suchy. Na niektórych patelniach muffiny nie przypiekają się od spodu, a na innych tak. Jeśli muffiny nie upieką się po osiągnięciu odpowiedniej temperatury wewnętrznej, spróbuj zmienić patelnię lub użyć papilotek do muffinów. Często zdarza się, że muffiny nie będą całkowicie gotowe, ale to nic nie szkodzi! Ta wskazówka sprawi, że następna partia muffinów będzie jeszcze smaczniejsza niż poprzednia!

Po pierwsze, potrzebujesz patelni do muffinów. Papierowe foremki do muffinów nie są wystarczająco wytrzymałe, aby utrzymać się samodzielnie. Zrób swoje własne foremki do pieczenia z podstawowych produktów w spiżarni. Świetnie nadaje się do tego folia aluminiowa, papier pergaminowy i papier woskowany. Możesz też kupić foremki do muffinów w lokalnym sklepie spożywczym. Przed rozpoczęciem kolejnego pieczenia sprawdź, jakie składniki posiadasz. Jeśli nie ma ich w sklepie, odmierz je przed rozpoczęciem pieczenia.

Jeśli pieczesz dla całej rodziny, możesz zrobić ogromne muffiny w blasze. Muffinki są dość cienkie i można je formować w zabawne kształty za pomocą trzycalowej foremki do wycinania ciastek. A jeśli nie chcesz marnować muffinów, możesz je zrobić za pomocą foremki do wycinania ciastek. Jeśli chcesz wykazać się kreatywnością, możesz także użyć tortownicy. Możesz też upiec je na patelni, tak jak zwykłe muffiny.

Po wyłożeniu foremek do muffinów dobrze natłuść blachę i rozłóż ciasto do foremek. Następnie przygotuj ciasto, ubijając mąkę, proszek do pieczenia i sól w średniej misce. Mieszać na średnim ogniu do połączenia składników. Wmieszać białka jaj i wanilię. Następnie dodać borówki i delikatnie je wmieszać. Teraz możesz już piec! Przygotowanie partii tych smakołyków nie będzie trudne.

Aby przygotować idealne muffiny na blasze, musisz najpierw przygotować patelnię. Będziesz potrzebować foremek do muffinów i foremek na muffiny. Są to najpopularniejsze rodzaje muffinów. Są łatwe w przygotowaniu i wymagają minimalnych przygotowań. Można użyć papierowych wkładek, ale przed ich użyciem warto je natłuścić. Zapobiegnie to przywieraniu muffinów i ułatwi sprzątanie.

Aby zrobić muffiny na dużej blasze, potrzebna jest duża patelnia. Możesz użyć małej foremki do muffinek i podwoić ilość składników. W ten sposób uzyskasz cztery i pół duże muffinki, które świetnie nadają się na dużą porcję! Jeśli chcesz uzyskać mini muffinki, wypełnij foremkę do mini muffinek w 2/3 i piecz w temperaturze 400 stopni F przez 10-12 minut. Na dużej blasze zmieści się 36 mini muffinek, które posłużą jako doskonała przekąska!

Podobne tematy

Total
0
Shares