Jeśli szukasz pysznej ryby do podania na obiad, wypróbuj ten przepis na pstrąga. Ta delikatna ryba smakuje wyśmienicie i można ją łączyć z wieloma pysznymi dodatkami. Spróbuj podać ją wraz z sałatką. Możesz również przygotować danie boczne z zielonej fasolki o azjatyckim smaku, które uzupełni delikatny filet z pstrąga. Warzywa są szybkie w przygotowaniu, a przed podaniem można je obtoczyć w sosie lub rozgniecionym czerwonym pieprzu.
Klasyczny przepis na pstrąga wymaga lekkiego i kremowego sosu greckiego. Pstrąga smażonego na patelni z tym sosem można przygotować w zaledwie 20 minut. Przygotuj sałatkę na szybki posiłek w ciągu dnia lub dodaj rybę do tacos. Z pewnością stanie się on ulubionym daniem całej rodziny! Wypróbuj ten przepis na pstrąga dziś wieczorem i zobacz, jak stanie się ulubionym daniem całej rodziny. Smacznego! To łatwe, pyszne i zdrowe.
Przed grillowaniem pstrąga upewnij się, że usunął łuski i płetwy. Nafaszeruj jamę ciała aromatycznymi przyprawami. Połóż pstrąga na rozgrzanej patelni. Obsmaż go dobrze z obu stron. Następnie dodaj na patelnię odrobinę masła i sosu sojowego, a następnie polej pstrąga łyżką. Gdy pstrąg będzie gotowy, można go przełożyć do piekarnika i podawać z sałatką. Można też podać pstrąga z warzywami i ryżem na szybki obiad.
Jeśli chcesz obsłużyć dużą grupę osób, przygotuj rybę tak, by przypominała danie główne. Skóra jest najdelikatniejszą częścią ryby. Przygotuj ją zgodnie z instrukcjami podanymi w przepisie. Można ją przygotować nawet dzień wcześniej. Pamiętaj tylko, aby przed podaniem rybę schłodzić. Jeśli chcesz, możesz nawet ugotować ją wcześniej i podać następnego dnia na zimno. W 2016 r. nieco zmodyfikowaliśmy przepis, zwiększając ilość sosu i glazury.
Rybę dopraw solą i przyprawami. Następnie obtocz rybę w mące i strząśnij jej nadmiar. Rozgrzać patelnię na średnio-wysokim ogniu. Ułóż rybę skórą do dołu i smaż przez trzy minuty. Gdy ryba będzie gotowa, zdejmij skórę, a połowę pozostałej glazury zachowaj do podania. Po ugotowaniu ryby skropić ją sokiem z limonki i smacznego! Po raz kolejny nie zapomnij, by cieszyć się posiłkiem z pstrągiem!
Przyrządzając pstrąga, pamiętaj, by go nie rozgotować. Mięso powinno być jasnoróżowe i ugotowane na całej długości. Gdy pstrąg jest już ugotowany, podawaj go z sałatką lub warzywnym daniem dodatkowym. Jeśli chcesz przyrządzić pstrąga jako zdrowy posiłek, pamiętaj o odpowiednim doprawieniu ryby. Możesz użyć soli i pieprzu, aby poczuć różnicę w smaku potrawy.
Jeśli szukasz prostego i zdrowego obiadu, spróbuj pieczonego pstrąga i szparagów. Oba dania mają niską zawartość węglowodanów, są bogate w kwasy tłuszczowe omega-3 i stanowią doskonały wybór na kolację. Dodatkową zaletą jest to, że do przygotowania tego dania potrzebna jest tylko jedna patelnia, a wszystko, czego potrzebujesz, to kilka świeżych składników i kilka minut na jego przygotowanie. Ten przepis jest jednym z moich ulubionych! Istnieje tak wiele odmian pstrąga, że na pewno znajdziesz taką, która przypadnie Ci do gustu!
Podobne tematy