Aby zrobić pysznego cheeseburgera, będziesz potrzebował kilku prostych składników. Pierwszym krokiem jest upewnienie się, że twój patty wołowy jest trawiasty lub organiczny. Powinieneś również dodać posiekaną czerwoną cebulę i pokrojone w plasterki pikle. Następnie, użyj mocnej metalowej łopatki, aby przenieść swojego burgera z patelni na talerz. Kiedy już odpocznie przez kilka minut, połóż na nim plasterek sera i podawaj z przyprawami.
Potrzebna Ci będzie duża żeliwna patelnia. Będziesz chciał rozgrzać tę patelnię na średnio-wysokim ogniu. Gdy osiągniesz odpowiednią temperaturę, dodaj łyżkę oleju roślinnego. Gdy placek będzie gotowy, smaż go przez 3 do 4 minut z każdej strony lub do momentu, gdy osiągnie wewnętrzną temperaturę 135°F. Po usmażeniu, dodaj ser, a na wierzchu sałatę, pomidora i czerwoną cebulę.
Aby uzyskać idealnie okrągły placek do hamburgera, natnij mięso tak, aby każda porcja była jednakowej wielkości. Wołowina ma mieć około 4 uncje wagi. Następnie zrób placek, nabierając kawałek wołowiny o grubości około pół cala i formując go w kulkę. Upewnij się, że uformowałeś ją w okrągły kształt. Następnie dodaj ser amerykański do jednego z placków. Gdy pierwszy placek będzie gotowy, połóż na nim drugi. Dzięki temu oba płaty będą podgrzane z obu stron, a ser lepiej się rozpuści.
Gdy masz już przygotowane wszystkie składniki, jesteś gotowy do grillowania swojego cheeseburgera. Użyj grilla, który może rozgrzać się na bezpośrednim ogniu i szybko ugotuj swoje burgery. Następnie przewróć je na drugą stronę, gdy nie będą już przywierać do rusztu. Cheeseburger zajmie około pięciu do sześciu minut. Po tym czasie wyłącz grill i pozwól, aby ser się roztopił.
Kiedy Twoja patelnia jest już gorąca, umieść na niej placki z hamburgerami. Przerzuć je, gdy brzegi zaczną brązowieć, a w środku zaczną się tworzyć skwierczące bąbelki. Najlepsze domowe cheeseburgery mają świetne wysmażenie. Odpowiednia ilość tłuszczu jest kluczowa dla zapewnienia idealnego burgera. Jeśli burgery przywierają do patelni, kontynuuj smażenie jeszcze przez kilka minut.
Aby uzyskać wspaniałego cheeseburgera, zacznij od zrobienia grubego placka z wołowiny. Patty powinien mieć około jednego cala średnicy i być nieco większy od bułki. Następnie podziel mieszankę na sześć równych porcji. Upewnij się, że patties są równe i nie przesadzaj z ich mieszaniem. Gdy już to zrobisz, rozgrzej dużą patelnię lub kratkę. Kiedy patelnia będzie już gorąca, skrop ją olejem, a następnie dodaj patties jeden po drugim.
Jeśli chcesz mieć idealnie ugotowanego burgera, użyj mielonej wołowiny. Można ją doprawić sosem burgerowym i ugotować do pożądanego stopnia. Użyj termometru do mięsa, aby sprawdzić stopień ugotowania burgera. Gdy hamburger osiągnie pożądany poziom gotowości, nałóż na niego ser. Nie zapomnij, aby ser roztopił się podczas gotowania.
Podobne tematy